..: SaNg pEnGiKuT (= :..

Friday, November 25, 2011

hello PERAK!


assalamualaikum and salam jumaat makhluk tuhan!

ape khabar kawan kawan?
sihat?
alhamdulilllah :)

kinot da smpai sungai!
heuheuheu
setelah mengharungi perjalanan yang sangat amat mencabar semalam 
-.-

meh sini kinot nak cite sket pasal journey semalam
bengang ney bengang
banned Shamisha 44 hari
grrrrrrrrrrrrrr



kinot beli tiket kajang-ipoh on 24th November 2011 pukul 6.00 petang
besuke rie la kinot sebab boley balik perak
pukol 5 da farewell KIAM
bersame same inchik raksase gerak g hentian kajang :)

makan laju laju sebab takot kne tinggal bas 
tepat kol 6 bas x sampai sampai
x pe la maybe lambat sket kot
kol 6 steng bas still x smpai
g kaunter tnye akk kt kaunter tuh die cakap cmni 
'bas lambat siket dik.kol 7 smpai'
fine lah.tggu la stengah jam lagik
but then kol 7 bas x smpai jugak
akk tuh cakap 7 steng
haila
bosan gile tuggu bas smbil maen pancing ikan
pukol 8 bas x smpai2 jugak
kinot rase nk betuka jadi hulk da mase tuh
buang mase gile tuggu 2 jam kt situ
tp sebab nk balik punye pasal kinot tuggu la lagik sbb akk tuh ckp 8 steng bas smpai
jem kate nye
bapak lame ah jem
dari kol 6 smpai kol 8
yada yada -.-'

pukol 9 bas x sampei sampei jugee
kinot da rase nak nanges
huwaaaaa
rase nak balik KIAM jek
tp inchik raksase suro sabar sket lg
nasib baek la bas muncul 15 minit kemudian
kinot pon cepat2 naek bas dengan muke cemberut
pastu bas pon gerak dengan laju 
babai Kajang
:)

pakcik bas bawak laju gile
mengucap x benti kinot dalam bas
pakcik tu engat die nga bawak anak anak ayam gamak nye
laju x hengat bawak
rase nk tepon jpj sowh saman pkck tuh
baru die taw
dlm dok bebel bebel tuh ase ngantok
tido la jap

akan tetapi
tibe tibe rase kne kejot
dekat duta mase tuh
akak dpn ajak turon
sebab nye bas kitorang naek tuh x masok Ipoh
wat da fuuuuuuu
dengan muke sememeh nye kinot turon
amek barang n tnye abg tuh mane bas kitorang kne naek
abg tu sowh g platform 11
kitorang pon jalan g platform 11 tapi xde bas pon
jmpe balek abg tuh then die cakap 'bas mmg xde lagi dik.kt situ ade kusi g duduk dulu.dalam 10.45 bas smpai'
wat da fuuuuuuu lagik skalik
geram geram dan geram petala kelapan da time tuh
then pegi toilet nanges
ase cm bodo jek
huhu

pukol 10.45 bas pon sampai
naek naek rase nak nanges lagi skali sebab xde seat
huwaaaaa
dengan mke nak nges g kt abg td
pastu die ckp tggu jap
ok ok tunggu lagi
:(
then abg tu suro naek
ade satu seat kosong sebelah mamat neyh
tp mamat tuh nga tido cmne kinot nak masok dudok kt seat sblah dlm tu
mamat tuh pon da taw nk tido apsal la x dudok kat seat belah dalam 
aish
dgn selambe kinot kejot mamat tuh soh tepi sket
die dgn bengang nye mendengus
pedulik hape haku kn
sape sowh makan bnyk ruang
b0o0o0o0o mamat tuh ;p

da settle sume bas pon gerak
pakcik bas ney bawak best je
x laju x lambat
malang nye malang nye
mamat sebelah kinot ney sungguh xde sivik
die tido bukak kasot
x kesah la nk tdo bukak kasot
tp lau kasot n stoking tuh busuk saye sangat sangat sangat kisah oke
pening nak temuntah haku dudok sebelah kau taw x mamat busuk
saba je la
-.-



smpai tapah mamat tuh turon jap
sungguh lega rase nyee
baru nk lelap mate tetibe denga pkck bas pekik
'sape yg nk turon kt ipoh tadi turon sini.naek bas blakang.bas ney x msok ipoh tros g penang'
tebukak luas mate yang baru jek nak telelap
tuka bas lagi?
lagi?
tp nasib baek la bas tuh da ade kt blakang
x jadi nak meroyan kt pkck bas tu
tapi tapi tapi
pkck bas yang ney tanak tlg bukak tmpt letak beg kt bawah tuh
so terpakse la kinot angkot beg sume bawak naek atas
kalau seat luas x kesah
tapi seat sempit
da la haku ney x kuros,barang bnyk
sugguh la x slese
nasib baek da kt tapah
dekat je nk smpai ipoh

pukol 1 suku bas smpai jugak kt ipoh
dengan x saba nye kinot turon
telupe nk cakap trime kaseh kt pkck tu
sory la pkck
geram + letey smpai lupe nk ckp trime kaseh

smbil tggu amie smpai kinot ttdo jap
ngantok gile kot
da la pnt
cuak la jugak nk tdo sbb x rmai org kt situ
kang jd ape ape naye jek
tp sbb da pnt sgt tetido jugak
nasib baek selamat je
:)
then amie smpai n kitorng pon grak blk sungai

pukol bpe smpai uma pon x sure
smpai2 bt ape yg patot pastu tros tido
perjalanan yang sangat mencabar dan memenatkan
lau kinot jmpe bas Shamisha pasni kinot baling telor tembelang
saket ati
grrrrr


p/s : sory la buang mase korang bace entri panjang bejele neyh.luahan perasaan..lege sket da luah kt blog.teheee..
p/s lagik : trime kaseh inchik raksase sbb teman. nnt org blnje chupa chup oke? ^_*v

Sunday, November 20, 2011

20112011

assalamualaikum oh-sem guys and girls!

memandangkan berok band ini bakal di terminate pada hari ini,maka ini merupakan entri terakhir saya pada bulan ini okeh
pasni x ley kinot nk berpoye poye di alam maya lagih
adeyh
cenggane nk tengok MALAYSIA lawan indon nnt?
haish
-.-'

x taw nak mengarot ape actually
tapi nak stdy mcm x masok
nak tido mcm x ngntok
last2 hapdate blog busuk ney

.
.
.
.
.
.
.

ok bai
assalamualaikum~



p/s: entri luahan perasaan

Friday, November 18, 2011

saya rindu awak.awak rindu saya x?


assalamualaikum people!

heuheuheu
apa khabar readers?
seminggu kinot x jengok blog
bz exam kn
nak stdy pon x menyempat apatah lagi nak update blog 

alhamdulillah 3 paper da lepas
ade lg 2 next week
resultnye?
moh kite doa same2 supaya kinot dpt result yang baik
aminn
:)

ok ok
berbalik kepada tajuk entri kali ni
korang pernah rasa rindu x?
for sure la pernah kn
rindu kat mak
rindu kawan2 skolah
rindu nak makan nasik lemak mak cik dpn hostel
macam macam lagi la


apa itu rindu?

rindu itu ibarat bunga yang tumbuh dalam kepala
sebab itu bila kita rindu kita hampir jadi gila
-.-'


phewww
nasib baik la hampir aje
lau gile btol2 x ke naye 
exam x abes lagi kinot oii
hikhik




*rindu ibarat kentut yang busuk.nak lepas malu,nak simpan x tahan*

  

maka nya kinot bertekad untuk buat entri ni
lepas rindu kt dalam blog pon jadi la
lau ade bau busuk busuk tuh mintak maaf banyak banyak la ye semua
at least kinot x saket perot sbb tahan
heuheuheu


p/s : rindu rumah.rindu mak.rindu family.rindu perak.rindu mase mude2..rindu semua :'(

Friday, November 11, 2011

triple eleven


assalamualaikum kawan kawan yang awesome!






Dengan ini secara rasminya saya mengumumkan bahawa pada tanggal 11.11.11 saya tak lagi single.saya dah bercouple dengan ILMU,bakal bertunang dengan EXAM dan akan berkahwin dengan KEJAYAAN.minta jasa baik anda doakan kebahagiaan kami ye.semoga jodoh kami berkekalan hingga akhir hayat.amin ;)

credit to gbum

heuheuheu

11.11.11
sane sini org dok ckp sal tarikh hari ni
prasan x? hee
ade org kapel arini (ehem ehem..saye lettew.*sile rujuk atas*)
tunang arini
kawen arini
preggy mom sanggup operate sbb nak anak lahir hari ni
adeyh adeyh
lau Allah da ttp kn budak tu x klua ari ni jgn la nak pakse ye dak?


ade sesape nak becerai ari ni?
erk~
-.-'


ok lah
macam yang kinot bagi taw dlm entri lepas hari mak kinot operate
and ALHAMDULILLAH semua nye selamat and lancar
thank you ALLAH
 trime kaseh jugak dkat semua yang tolong doakan mak kinot
:)




Ya Allah, Kau sembuhkan lah emak dan jauhkan emak dari sebarang musibah..amin..


dats all for now 
assalamualaikum :)



p/s : lagi bpe hari je tggal nak final..gud luck kawan kawan! :)

Thursday, November 10, 2011

emak


assalamualaikum kawan kawan

sekarang patut nye kinot stdy tp x bley nk concentrate plak
rase cam susa ati je
nak stdy pon x tenang

mak kinot da admit hospital ptg td
operation nye esok pagi pukul 9
moga moga semuanya selamat dan dipermudahkan


BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM



Ya Allah, tidak ada kemudahan kecuali sesuatu yang

Engkau permudahkan, Engkau menjadikan kedukaan itu 

mudah sekiranya Engkau kehendaki.

amin



p/s : tolong doa same2 ye kawan kawan..trime kaseh :)


Monday, November 7, 2011

lab report yg x siap2 :(

assalamualaikum people!

kinot suda di KIAM
sedang struggle siapkan lab report microbe
org laen sronok2 lagi kat rumah makan daging
-.-'





tekanan tekanan
lab report x siap lagi tp mate da ngantok
banyak sangat makan daging camni la jd nye
haish

next week da final
adoy! adoy! adoy!
x sedia lagi ney
mari ramai ramai tadah tangan doakn kinot bley jwb exam yee
aminnn~
:)

yok sambung buat lab report
tata titi tutu
assalamualaikum~ 



p/s : doctor ckp mak kinot ade thyroid problem..nk kene operate ASAP..doakan semua selamat ye kawan kawan.. :(



Sunday, November 6, 2011

salam iduladha :)


assalamualaikum makhluk tuhan!

memandangkan hari ni hari raye korban so kinot rase nk bt entri psl korban
tp kinot malas nak menaip
so kite tgk gamba je la oke?
lets cekidaud~ 



lembu lembu tenang berzikir b4 dsembelih :)




siat siat kulit..





ney lembu akikah imran danish..











para ibu prepare bahan nak masak..mak saye yg cantek kt tengah tengah tu :))




apakah ini?? nmpak otak da lembu neyh..



selesai suda sembelih sume 5 eko lembu
nga tggu siap masak daging plak
simpan perot nak makan daging banyak banyak
hihihi


salam aidiladha kawan kawan
ape pengorbanan kita aidil adha kali ni?


jumpe lagi dalam next entri
assalamualaikum :)



p/s : esok kinot balik bangi :((

Saturday, November 5, 2011

TAZKIRAH #2


assalamualaikum semua!

kali ni kinot nak share sejarah idul adha
since esok kite nak raye so kne la taw asal usul raye aji tu kn :)
kinot amek dekat sini


Idul adha bermula dari nabi Ibrahim A.S dan nabi Ismail A.S, yang mana Nabi Ibrahim bermimpi bahawa Allah SWT memerintahkan dirinya untuk Menyembelih anaknya (nabi Ismail ) .
Setelah Nabi Ibrahim terbangun dari tidurnya, maka Ia menceritakan isi mimpinya Kepada Istrinya (Siti Hajar) dan Anaknya (Nabi Ismail),Siti Hajar berkata, “Mungkin mimpimu itu hanya mainan tidur saja tetapi kalau mimpi itu merupakan wahyu, wajiblah dituruti.” Kemudian Nabi Ismailmelanjutkan menjawab kepada bapanya, “Ayahku, sekiranya ini merupakan wahyu dari Allah S.W.T., aku sedia merelakan diriku untuk disembelih.”

Karena Nabi Ismail sudah merelakan dirinya untuk disembelih ayahnya, maka keeseokan harinya Ismail dibawa kesebuah pelataran dan didengar oleh semua orang bahwa Nabi Ibrahim akan menyembelih anaknya, sempat orang-orang berprasangka bahwa Nabi Ibrahim sudah Gila, yang akan menyembelih anaknya sendiri, Mereka khawatir akan ikut tersembelih oleh Ibrahim.

Apapun tuduhan orang, nabi Ibrohim tetap berpegang teguh untuk menyembeli Anaknya, sebagaimana yang telah di impikannya pada waktu tidur. Setelah Nabi Ibrahim dan anaknya Ismail sampai pada tempat yang dituju, berkatalah anaknya, “Wahai ayahku, aku fikir cara yang baik untuk menyembelih adalah dengancara aku disembelih dalam keadaan menelungkup tapi mata ayah hendaklah ditutup. Kemudian ayah hendaklah tahu arah pedang yang tajam dan ayah kenakan tepat kepada leherku.”

Tanpa berkomentar lagi Kemudian Nabi Ibrahim langsung  melaksanakan perintah yang Allah S.W.T perintahkan dalam mimpinya. Ayahanda pun mengucapkan kalimah atas nama Allah lalu memancungkan pedangnya pada leher anaknya itu. Maka terperciklah darah mengenai badan Nabi Ibrahim. Sebagai seorang manusia biasa, Nabi Ibrahim pun menggeletar dan membuka penutup matanya.

Tetapi alangkah terperanjatlah apabila melihat yang disembelihnya itu bukanlah anaknya melainkan seekor kambing kibas. Dengan memuji kebesaran Allah S.W.T, kedua-duanya pun berpeluk-peluk sambil bersyukur kepada Tuhan karena memberi kekuatan sehingga dapat melaksanakan amanat dari Allah S.W.T.

Sepeninggalan Nabi Ibrahim, yaitu sejak Siti Hajar melepaskan anaknya untuk disembelih oleh Ayahanda, dia sentiasa menangis. Fikirannya bertambah runsing disebabkan diganggu oleh syaitan laknat yang mengatakan kononnya Nabi Ibrahim telah gila dan sebagainya. Pada suatu hari, dari jauh Siti Hajar mendengar suara takbir memuhi-muji nama Allah, semakin lama semakin dekat dan akhirnya dapatlah Siti Hajar kenali bahwa suara itu adalah suara anaknya Ismail dan suaminya Nabi Ibrahim.’

Maka dengan segera dia pergi mendapatkan anak dan suaminya sambil bersyukur kepada Allah S.W.T. kerana telah memberi kekuatan kepadanya sehingga dia sanggup membenarkan anaknya untuk disembelih. Siti Hajar menangis bukanlah disebabkan marah kepada Nabi Ibrahim tetapi hanyalah menangis seorang ibu terhadap anaknya memandangkan dia adalah seorang wanita yang taat kepada Allah dan tidak mudah digoda oleh syaitan.




ok lah kawan kawan
itu sahaja untuk kali ini
semaga memberi manfaat
assalamualaikum :)

alahai lab report

assalamualaikum people!




esok raye
so kinot kne siapkan lab report microbe ney hari ni jugak
tapi x de result cnme kinot nk siapkan
adeyh 
-.-'






p/s : org laen sebok2 masak lemang rendang bagai kinot kene betape kt depan lappy ney :(

Friday, November 4, 2011

TAZKIRAH #1

assalamualaikum makhluk tuhan :)

kali ni entri pendek aje
kinot nak share zikir pada hari jumaat
jom kite berzikir ramair ramai



ZIKIR HARI JUMAAT

YA ALLAH … YA ALLAH … YA ALLAH

~ Allah akan memberi ketenangan hati bagi yang membacanya dan merasa kelazatan zikrullah.


amalan berzikir dapat memberi ketenangan hati
selamat berzikir kawan kawan
:)


assalamualaikum~




p/s : kinot balik perak jap g..doakan perjalanan kinot slamat ye.. :)


Thursday, November 3, 2011

penghujung sem 3 :)


hoyeah! hoyeah!

hari ni last klas utk sem 3
pom pam pom pam dum dam kebabommm
*bunyi bunge ape*
hahaha

eh
mcm ade lupe something je
hmmm
oh ye
assalamualaikum people!
lupe plak
ai eksited nak tulis psl nk blk kampong smpai tlupe bg salam
pang! pang!
*tampar muke sndiri*


dengan ini kinot ingin mengisytiharkan bahawa




esok kinot balik perak


yeay!!
balik kampung..ho ho ho balik kampung..lalalalalala~
x saba nak balik raye
nak mkn daging banyak2
heuheuheu

akan tetapi
malangnye kinot x boley nak besuke rie sgt raye aji ni
sbb ape?
final la weyh final
gaye nak blk raye mcm da lpas final je haku ney
-.-'


berikut merupakan jadual exam kinot untuk sem ini
ayat skema sket
nak final da kn
heuheuheu








oleh itu para readers yg dsayangi sekalian
anda diminta untuk membaca yasin semasa saya sdng mghadapi peperiksaan
supaya dapatlah saya menjawab exam nanti dgn jayenye
tolong la tolong la
cuak ney x ley jwb exam
:(
ngee
sbb final la ney x btol da haku jadi nye
^_^v




ok lah rakan rakan
enuff merepek untuk kali ini
trime kaseh kerana meluangkan masa anda membaca entri ini
jmpe lg dlm entri seterusnye
buh bai~
assalamualaikum
:)





p/s : kinot mcm menggunakan bahasa melayu dengan agak baik dalam entri kali ni kn? *bangge* ^_^


suke suke aje

assalamualaikum people!

actually nak hapdate 2 NOVEMBER tp tgk2 jam da msok 3 NOVEMBER plak
br je berangan nk bt entri tiap2 hari bulan ney
x jadi la nmpk gaye nye
hmm


since hari ni kinot bz sgt,so x smpt nk pk nak tulis ape
jd nye inchik google la penyelesai nye
heuheuheu


kinot amek dekat sini
tajok nye berbunyi begini
*rase sungguh sopan bile tulis ayat mcm tu*
hihi



PERKARA LELAKI TIDAK PATUT LAKUKAN KEPADA WANITA


  1. make fun of her. tak kesah la baju ke muke ke rambot ke. jangan sesekali.
  2. sindiran yang berlebihan. berpada pada la ok?
  3. flirt dgn wanita lain. ini akan membangkitkan kemarahan.
  4. berjanji tapi x dpt tepati. kalau rase x dpt nk tunaikn janji better jgn berjanji.
  5. menipu. kalau nak pon pndai2 la.tapi slalu nye u'll get caught.
  6. menidakkan perkara yang betol. when we say its true dat means its true.denying it will make we angry.
  7. memberi tekanan. dont pressure us.when we want we will.
  8. say s**t behind her back. x kire la how much u try to keep it as secret we will noe.



actually ade bnyk tp mcm da ngantok je ney
esok ade test pathology
x abes stdy lg ni
tp sempat update 
hee

ok people
dats all for now
kite jmpe lg utk esok plak insyaAllah


tata.titi.tutu
assalamualaikum
:)

p/s: doakn kinot bley jwb exam patho esok ye..eh exam jap lg..*malas nk backspace* trime kaseh daun kladi.. ^_^v

Tuesday, November 1, 2011

apee pon x bley -.-'

assalamualaikum people!


second entri untuk hari ney
tetibe rajen hapdate plak kan skrg
apsal tah
haha


sementare tggu osmet2 skalian mnd bek kinot isi mase t'luang hapdate blog ye dak?
mlm ney rajen plak la bdk2 ney mnd
slalu srh mnd kemain liat lagi
heuheuheu


ok enuff mrepek yee kinot
lalalalalala~


act nk cerite psl nii
td godek2 fesbuk tetibe jmpe ngan satu picca
mcm menarik je  
yok kite tgk same2








haa
sangat sangat betol kn?
guys nowadays mmg cmtu ye?
susa nk jmpe yg btol2 bley buat suami kn?
hmm

rase mcm nak share doa la ngn korang
jom kite bace doa ney
*meh tadah tangan ramai ramai*



Ya Allah Ya Tuhanku, kurniakan daku suami yang soleh, bertaqwa dan lemah lembut, yang akan meminangku dan mengahwiniku dan menyayangiku dgn kasih sayang yg jitu, tetap kerana Allah, dan aku menyayanginya dgn kasih sayang yang jitu dan tetap kerana Allah, jadikan die sentiasa jujur dan benar terhadapku di dunia dan di syurga, janganlah Kau biarkan diri ini keseorangan, sesungguhnya Engkaulah sebaik-baik yang memberi keturunan.amin.



ok anak anak
itu saje untuk kali ini
laen kali insyaAllah kinot share doa laen plak ye
rajen ke kau kinot?
ngee


adios amigos~
assalamualaikum :)





its NOVEMBER peeps!

assalamualaikum people!


hapdate lg hari ni
yeay!
*clap clap clap*
ngehehe
ari ni x de klas pagi
permulaan november yg baek i guess
hoyeahhh!!

today i feel like bullying people
ngahahaha
*gile*



mcm si oren gemok ney buat
awww awww
comel je kn
buli buli manje gitu
heuheuheu


tekanan nye rase bile seda exam tinggal smnggu lbey jek lagi
hempok kple kt dndng
*dush dush dush*
-.-'

itu sebenanye motif tulis entri ney
tekanan sebab br pas belek calender
waaaaaa
*meroyan*


ok dats all for now
nak stdy microbe sket
ptg kang ade lab fungus
so mari kite berkenalan dgn fungus before msok lab
yeehaaaa!!
mesti mr hanan nanges terharu lau die taw aku stdy dlu b4 msok lab
lalalalalalalala~


adios amigos!
assalamualaikum~
<3<3<3